γαλ.ινστ10

Προτιμότερο εκτός, όταν υπάρχουν ευκαιρίες βαθύτερης και αμεσότερης επαφής με το εικαστικό φαινόμενο. Αυτή είναι η επιλογή μας φέτος.

Η μάθηση στον αισθητικό εγγραμματισμό συνεχίστηκε και αυτήν την εβδομάδα στο πεδίο, με επισκέψεις μας σε δύο νέες εκθέσεις που έκαναν πρεμιέρα τις τελευταίες μέρες στη Λάρισα.

“Μελαγχολία” ήταν ο τίτλος της μίας, που περιέλαβε έργα του εκπαιδευτικού και ζωγράφου Ιωάννη Κοντοβού τα οποία παρουσιάστηκαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Ψυχρά χρώματα, αναπαραστατικές τάσεις και ποικίλες αποδόσεις της έννοιας “μελαγχολία” ήταν τα χαρακτηριστικά της. Αυτά ακριβώς τα ζητήματα απασχόλησαν την ομάδα κατά την επίσκεψη αυτή.

Άλλη ομάδα εκπαιδευομένων επισκέφτηκε την έκθεση του Συλλόγου “Δευκαλίων ο Θεσσαλός” στο Χατζηγιάννειο, με έργα πολλών Θεσσαλών καλλιτεχνών. Η έκθεση αυτή δεν είναι θεματική και ενιαία, αλλά μικτή ως προς όλες τις παραμέτρους. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να δούμε έργα που κυμαίνονται από ρεαλιστικά έως εξπρεσσιονιστικά, ενώ δεν λείπουν και κάποιες πολύ γοητευτικές αφαιρέσεις. Και αυτά συζητήθηκαν εκτενώς κατά την ξενάγηση.

Σημαντικό ήταν ότι και στις δύο περιστάσεις είχαμε μαζί μας τους καλλιτέχνες-δημιουργούς των έργων οι οποίοι/ες μας υποδέχθηκαν θερμά και μίλησαν μαζί μας με μεγάλο ενδιαφέρον δίνοντάς μας συγχρόνως πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα εισαγωγής στις Καλές Τέχνες.

O σχεδιασμός του μαθήματος περιλαμβάνει ακόμη την ενασχόληση με άλλες τέχνες όπως ο κινηματογράφος, η φωτογραφία, το θέατρο, ο χορός και η μουσική.

Από admin