γαλ.ινστ13

Φέτος το σχολείο μας ανέθεσε την διδασκαλία του εγγραμματισμού στην τέχνη και στον πολιτισμό στον Konstantinos Oikonomou και ήδη έχει γίνει -μαζί με τους εκπαιδευόμενους- ένας πλούσιος προγραμματισμός δράσεων εντός και εκτός των τειχών με σκοπό τη μάθηση και την ενδυνάμωσή τους στα θέματα των τεχνών, του ωραίου και του πολιτισμού. Η έξοδος από το σχολείο και η πραγματοποίηση πρωτότυπων εκπαιδευτικών επισκέψεων είναι ψηλά στην ατζέντα. Η Λάρισα έχει μεταμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες σε μια πόλη που προσφέρει πολλές τέτοιες ευκαιρίες.

Σκοπός μας είναι η βαθιά μας επαφή με διάφορες μορφές και κατηγορίες τεχνών, που αποβλέπει στην δημιουργία ενός αναγνώστη-θεατή-ακροατή που έχει κριτική ματιά, ώστε, βοηθημένος και από την τέχνη, να μπορεί να κατανοεί καλύτερα τον κόσμο, που συνεχώς αλλάζει, και τις κοινωνικές σχέσεις και εξουσίες.

Σήμερα το Β’ επίπεδο, συνοδευόμενο από την καθηγήτρια Nafsika Tegousi , έγινε δεκτό από τον -άξιο συγχαρητηρίων- Σύλλογο Εικαστικών Λάρισας και τον Πρόεδρό του Giannis Georgiadis . Αυτές τις μέρες φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας έκθεση με έργα ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής και μωσαϊκού 51 εικαστικών-μελών του Συλλόγου.

Στο πλαίσιο της θερμής υποδοχής λάβαμε από τον πρόεδρο ένα μικρό μάθημα για τα στοιχειώδη των εικαστικών, ενώ στη συνέχεια αρκετοί από τους εικαστικούς μάς έκαναν την τιμή να παρουσιάσουν αναλυτικά τα εκτιθέμενα έργα τους με μια μικρή αναφορά στο λεγόμενο εργαστήρι του καλλιτέχνη. Πώς ξεκίνησαν την τέχνη τους; Πώς ωθήθηκαν στη συγκεκριμένη δημιουργία; Τι νιώθουν την ώρα της δουλειάς; Τι επιδιώκουν με ό,τι δημιουργούν; Ποιες οι τεχνικές διαδικασίες; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν και απαντήθηκαν.

Ακολούθησε ξενάγηση στην πολύχρωμη αυτή έκθεση έργων τέχνης που μας εντυπωσίασε και μας έκανε να σκεφτούμε -για πράγματα απόμακρα, αλλά και τόσο οικεία ταυτόχρονα!

Από admin