423903691 2142218856116886 1444454195234224632 n

Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία απόλαυσαν οι εκπαιδευόμενοι του 1ου ΣΔΕ Λάρισας, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, με την επίσκεψη στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST για να περιηγηθούν στην έκθεση «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας».

Στον πρώτο εκπαιδευτικό σταθμό, με την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών εξερεύνησαν την έκθεση που είναι αφιερωμένη στην περίοδο Ροκοκό και στην 1η και 2η Βιομηχανική Επανάσταση.

Μέσα σε ένα θεατρικό περιβάλλον που πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες και μουσειολογικές προσεγγίσεις, γνώρισαν τη σχέση μεταξύ αισθητικής και καινοτομίας, τις σπουδαίες εφευρέσεις και ανακαλύψεις που εξέλιξαν την ανθρωπότητα αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιήθηκαν και ως όπλα εναντίον της.

Στον δεύτερο εκπαιδευτικό σταθμό, οι συμμετέχοντες είχαν μια μοναδική εμπειρία Εικονικής Πραγματικότητας. Εξοικειώθηκαν με τις δυνατότητες της VR τεχνολογίας σε όλο το εύρος των εφαρμογών της, από την ψυχαγωγία και την εκπαίδευσης μέχρι τις επιστήμες.

Ενώ στην τρίτη στάση οι μαθητές γνωρίσαν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται εικονικοί κόσμοι. Μαθαίνοντας για τα τρισδιάστατα γραφικά και κάνοντας χρήση ενός λογισμικού ανάπτυξης εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας δημιούργησαν τον πρώτο δικό τους εικονικό κόσμο.

Ευχαριστούμε θερμά το καταρτισμένο προσωπικό του JOIST για την ξενάγηση στον πολυχώρο του Πάρκου Καινοτομίας και την περιήγηση στην ενδιαφέρουσα έκθεση που “ταξίδεψε” τους εκπαιδευομένους από το παρελθόν στο μέλλον της εικονικής πραγματικότητας.

Από admin