πινακοθηκη 15

Μέρα μάθησης εκτός των τειχών και πάλι η σημερινή, καθώς περάσαμε όλο το απόγευμα στην Πινακοθήκη της Λάρισας, όπου πραγματοποιήσαμε μια σειρά σημαντικών δράσεων.

Πρώτα πρώτα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ολοκαυτώματος, πήραμε μέρος σε μια πολύ πρωτότυπη δραστηριότητα: σε μια έκθεση για την Άννα Φρανκ και το Ολοκαύτωμα και σε σχετικό εργαστήρι που μας προσέφεραν οι μαθητές του 1ου και του 3ου Γυμνασίου Λάρισας. Ήταν μια εντυπωσιακή, πολύ εποικοδομητική, εμπειρία … δεν έχουμε λόγια να συγχαρούμε τους μαθητές των 2 σχολείων, στους οποίους (όπως και στους καθηγητές τους) ευχόμαστε καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες.

Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε από τον Konstantinos Oikonomou στη μόνιμη έκθεση της Πινακοθήκης. Η ξενάγηση αυτή μας έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την έκταση, την ποικιλία, την υψηλή αξία και την οργάνωση της συλλογής αυτής.

Το πλούσιο σε περιεχόμενο αυτό απόγευμα κλείσαμε με την ξενάγησή μας στη νέα έκθεση/συλλογή της Πινακοθήκης με τον τίτλο “Γλυκυτάτη Λάρισα” του γιατρού Παπαθεοδώρου (που πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο το συλλέκτη). Εντυπωσιαστήκαμε από το πλήθος και την ποιότητα των τεκμηρίων, τα οποία σε βοηθούν να κάνεις ένα ταξίδι στη Λάρισα βαθιά πίσω στον χρόνο.

Αποχαιρετίσαμε την Πινακοθήκη με την υπόσχεση ότι σύντομα θα επιστρέψουμε, αφού χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να μπορέσουμε να απολαύσουμε και να μελετήσουμε τους θησαυρούς που περιέχει.

Από admin