βιβλ1

Όταν θέλουμε οι πολίτες να γίνουν (καλύτεροι) αναγνώστες, πρέπει να τους οδηγούμε στον πυρήνα του κόσμου του βιβλίου, που δεν είναι άλλος από τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες.

Στη Λάρισα έχουμε τη χαρά να διαθέτουμε την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, που αποτελεί, όπως και άλλοι χώροι της πόλης μας, πραγματικό κόσμημα.

Η Βιβλιοθήκη, με το εξαιρετικό προσωπικό της, προσφέρει πολλά στο κοινό. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ένα όμορφο πρόγραμμα γνωριμίας και επαφής με τη βιβλιοθήκη που απευθύνεται σε σχολεία και το οποίο φροντίζουμε κάθε χρόνο να το υλοποιούμε.

Αυτήν τη δράση πραγματοποιήσαμε χθες με ομάδα μαθητών του σχολείου. Σκοπός μας να βάλουμε ένα λιθαράκι στην οικοδόμηση της αγάπης των μαθητών μας για το διάβασμα.

Η φιλοξενία όπως πάντα άψογη.

Αρχικά λάβαμε πλούσια ενημέρωση για την ιστορία και την τωρινή κατάσταση της Βιβλιοθήκης με την Irene Kollatou. Στη συνέχεια παίξαμε ένα ευχάριστο διαγωνιστικό παιχνίδι ανατροφοδότησης με την Vagia Gountouva.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι μαθητές στο τέλος, η επίσκεψη αυτή ήταν πετυχημένη, όχι μόνο γιατί προσέφερε μία σημαντική κατατόπιση στο στολίδι της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Λάρισας, αλλά και επειδή δημιούργησε αισθήματα χαράς και ικανοποίησης με τον τρόπο που ήταν οργανωμένη.

Ας ευχηθούμε λοιπόν καλό διάβασμα και πολλούς δανεισμούς βιβλίων!!

Από admin