bib5

Το 1ο ΣΔΕ Λάρισας, συνεχίζοντας τον κύκλο των εκτός σχολείου εκπαιδευτικών του δράσεων για την σχολική χρονιά 2023-2024, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη «Κωνσταντίνος Κούμας» της πόλης μας.

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 οι εκπαιδευόμενοί μας του Β΄ Επιπέδου, συνοδευόμενοι από την Υποδιευθύντρια του Σχολείου, καθηγήτρια πληροφορικής κ. Ναυσικά Τεγούση και τον φιλόλογό μας κ. Χρήστο Καλαντζή, έφθασαν στην Βιβλιοθήκη. Την ομάδα μας υποδέχθηκαν οι κ. Βάγια Γκουντουβά και Ειρήνη Κολλάτου. Η κ. Κολλάτου, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία ίδρυσης της Βιβλιοθήκης, προσπάθεια που ξεκινά ήδη από το 1891, μας ξενάγησε στον πάνω όροφο του κτιρίου, όπου, μας εξήγησε τα του τρόπου κατάταξης των βιβλίων, μας έδειξε τον πλούτο που κρύβεται στα ράφια της Βιβλιοθήκης όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει ποικίλου ενδιαφέροντος και θεματικής βιβλία, μας μίλησε για τις πολλές δράσεις οι οποίες οργανώνονται από την Βιβλιοθήκη. Μάλιστα, μας οδήγησε και σε αίθουσα όπου λειτουργούσε, εκείνη την ώρα, συνάντηση της Λέσχης ανάγνωσης που οργανώνεται στην Βιβλιοθήκη. Στο ισόγειο του κτιρίου είδαμε τον χώρο όπου φυλάσσεται πλούσια συλλογή τοπικών εφημερίδων της Λάρισας καθώς επίσης και την αίθουσα με τα πρώτα βιβλία της μεγάλης συλλογής της, τα οποία, λόγω της παλαιότητάς τους, χρήζουν ιδιαιτέρων συνθηκών φύλαξης και συντήρησης.

Αμέσως έπειτα, την ομάδα ανέλαβε η κ. Βάγια Γκουντουβά, η οποία, με τρόπο παιγνιώδη, επανέφερε στην μνήμη όλων μας όσα ακούσαμε και είδαμε. Επρόκειτο ουσιαστικά για μία αριστοτεχνική ανατροφοδότηση, απαραίτητη σε κάθε πτυχή εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι εκπαιδευόμενοί μας απόλαυσαν και αυτό το κομμάτι της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης και απέδειξαν ότι είχαν παρακολουθήσει με προσοχή όλα όσα είχαν ειπωθεί και είχαν αντιληφθεί τόσο τον τρόπο λειτουργίας μιας μεγάλης Βιβλιοθήκης, όσο και το τι μπορεί ένα τέτοιο ίδρυμα να προσφέρει σε κάθε πολίτη της Λάρισας και όχι μόνο. Αψευδής απόδειξη αυτού του τελευταίου, αποτελεί το γεγονός ότι, συνεπεία αυτής της επίσκεψής μας, αυξήθηκαν τα εγγεγραμμένα μέλη της Βιβλιοθήκης!

Ευχαριστούμε θερμά την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», ευχαριστούμε θερμά τις κ. Ειρήνη Κολλάτου και Βάγια Γκουντουβά για την ευγενική, πρόσχαρη και τόσο αποτελεσματική ξενάγησή τους και υποσχόμαστε ότι το 1ο ΣΔΕ Λάρισας θα επανέλθει και με άλλη επίσκεψη!

Από admin